Velkommen til Birkeland Bil sin nettside +47 372 76 400 post@birkelandbil.no følg oss på Facebook

Hjem

Velkommen til Birkeland Bilverksted sin hjemmeside!

Birkeland Bil er et av Sørlandets triveligste bilverksted. Her får du både ypperlig service og fornuftige priser. Stikk innom for en hyggelig bil prat!

Nyheter leser du her

Birkeland Bil AS Bilverksted
Birkeland Bil AS Bilverksted

 

 

 

 

 

 

Vedlikehold og kontroll av bilen

Hos oss får du alltid kvalitetsservice og reservedeler frå Bosch til gunstige prisar, enten bilen går på bensin, diesel eller strøm. Som den smarte bileigar du er, veit du sjølvsagt at regelmessig bilservice forlenger bilens levetid og gir deg færre problem. Vi kan utføre tilpassa service i henhold til servicehefte eller bilens elektroniske intervall. Vi anbefalar forøvrig å ta service årleg, og gjerne før ein evt lengre ferietur. Du beheld ein evt nybilgaranti når du tar service hos oss.

Service på bensin- og dieselbiler

Bosch er verdens leiande leverandør av moderne drivstoffinnsprøytningsteknikk. Difor kan vi tilby deg ekspertise og service av ypperste kvalitet både for diesel- og bensinbilar. Vi utfører reparasjon av bensin- og dieselinnsprøytningssystemer, tenningssystemer, innsugningssystemer og eksosanlegg i tillegg til kontroll av avgass.

Service på hybrid- og elbilar

Vi tar også service og reparasjoner av hybrid- og elbiler. Vår HV(High Voltage) tekniker sørger for at også disse bilene er i dei beste hender hos oss. Vi har utstyr og kompetanse som gjer at garantivilkår er oppfylt.

 

 

En bil er en motorvogn som kjører på minst tre, oftest fire, hjul og er beregnet til å kjøres på vei, ikke på skinner, og frakte passasjerer eller gods. Ordet «bil» kommer fra automobil, fra gresk auto- «selv» og latin mobil«bevegelig», og er et fellesord i de tre skandinaviske språkene. Bil ble foreslått som avløserord for automobil i en konkurranse i avisen Politiken i 1902.[1]

I Norge var de tre største bilmerkene innenfor personbiler i 2012 henholdsvis Volkswagen, Toyota og Volvo.[2]

I perioden 1939-1960 var import av biler regulert. Etter krigen var det mangel på fremmed valuta. Bruk av valuta til bilkjøp ble fordelt etter søknad, og skulle sikre at de viktigste brukerne ble prioritert. Kjøpere med egen tilgang til valuta kunne importere fritt. Fra juni 1954 var det fri omsetning av østeuropéiske bilmerker, avhengig av den norske fiskeksporten til disse landene, og fra 1957 var det tilnærmet fritt salg av Volvo etter en handelsavtale med Sverige. Valutasituasjonen ble gradvis bedre, og fra 1. oktober 1960 opphørte alle importrestriksjoner.

Den moderne bilen har sitt opphav i eksperimenter med dampdrevne kjøretøyer på 1700-tallet. Nicolas-Joseph Cugnot bygde en i 1769 som kunne nå hastigheter oppmot 4 km/h.

Det er en hel rekke energikilder som brukes til fremdrift på biler. Bensin og diesel er de mest vanlige, men strøm, hydrogen, gass, biodiesel, etanol, parafin, trykkluft og en kombinasjon av to eller flere av disse (hybrid, bi-fuel eller flexi-fuel) blir også benyttet. Likheten er i alle fall at alle har en motor hvor energikilden blir omdannet til fysisk arbeid (fremdrift).

Den typiske motoren i en personbil i Norge var gjennom mange år en «rekkefirer», dvs. en firesylindret, vannavkjølt bensinmotor opprinnelig med forgasser, siden med elektronisk styrt innsprøytning. Opprinnelig var langsgående motormontering og bakhjulsdrift dominerende. Etter hvert er det typiske montering på tvers foran i bilen og drift på forhjulene. I de senere årene har salget av biler med dieselmotor passert bensinbiler i Vest-Europa, inkludert Norge.

Den mest typiske girkassen i en moderne personbil i Norge er en femtrinns, manuell kasse. I andre land, og da spesielt USA, er automatiske girkasser nesten enerådende i personbiler.

Innhent pristilbud fra flere

Du kan spare mye på å hente inn pristilbud fra flere verksteder. En god tommelfingerregel er at du sender ut en skriftlig prisforespørsel til minst tre verksteder. Det bør du gjøre for all service, EU-kontroll, og hvis det har oppstått en skade.

Undersøk verkstedets kompetanse

Undersøk hvilken kompetanse verkstedet har på din bil, hvor lang tid arbeidet tar, og når arbeidet kan påbegynnes. Sjekk også om verkstedet er godkjent av Statens vegvesen.

 

Mekaniske reparasjoner

Sjølv om dagens bilar er høgteknologiske, er det fortsatt mange mekaniske komponentar som vert ustsett for slitasje over tid. Vi kan lage gunstige pakketilbud på reparasjon eller utskifting av for eksempel eksosanlegg, støtdemparar, servosystem og hjullager. Vi reparerer eller skiftar også mekaniske motorkomponentar som kjølesystem, innsugnigskomponentar og kam- og drivreimsett ved behov.

Birkeland Bil AS –  Et av Sørlandets triveligste bilverksted med fornuftige priser.

Det var den interne forbrenningsmotoren som gjorde det praktisk med selvdrevne kjøretøyer. Den tyske oppfinneren Carl Benz fikk ferdig en bensindrevet bil 3. juli 1886 i Mannheim, Gottlieb Daimler og Wilhelm Maybachnesten samtidig i Stuttgart og østerrikeren Siegfried Marcus i Wien.

Fram til rundt første verdenskrig var bilen et håndlagd produkt som de færreste hadde råd til. Masseproduksjonen gjorde at stadig flere fikk bedre økonomi, samtidig som bilene ble billigere. De mange små bilprodusentene ble nedlagt eller slo seg sammen og endte opp som få, men store, selskaper. I tillegg ble de fleste ulike tekniske løsninger forkastet, og vi endte opp med bilen som vi kjenner den i dag: Selvbærende karosseri, bensin- eller dieselmotor, kraftoverføring til én aksel med differensial og fire relativt små hjul ute i hvert hjørne.

Europeiske og amerikanske bilmerker dominerte lenge, men på 1970-tallet fikk de sterk konkurranse av japanske bilmerker

 

Birkeland Bil AS –  Et av Sørlandets triveligste bilverksted med fornuftige priser.

 

Velkommen til Birkeland Bilverksted sin hjemmeside!

Birkeland Bil er et av Sørlandets triveligste bilverksted. Her får du både ypperlig service og fornuftige priser. Stikk innom for en hyggelig bil prat!

 

Stadig flere nordmenn oppdager at de kan spare tusenlapper på å ta service og bilreparasjoner på den andre siden av grensen.

Men før du kjører bilen din til et verksted i grensetraktene, bør du sjekke opp Tollvesenets regelverk for bilreparasjon i utlandet. Blir du stoppet i kontroll, risikerer du nemlig forenklet forelegg – eller i verste fall anmeldelse og bot fra politiet.

Verdigrense. Du er kanskje klar over at dersom du har handlet for over en viss sum i utlandet, så må du betale moms – og i noen tilfeller toll, avhengig av hva slags varer du har kjøpt. Disse reglene gjelder også dersom du reparerer bilen din i utlandet – og utlandet inkluderer også nabolandet Sverige.

Kort sagt er det slik at dersom du har vært ute av landet i mindre enn 24 timer, kan servicen eller reparasjonen koste inntil 3000 kroner. Har Sverige-oppholdet ditt hatt varighet på over ett døgn, er verdigrensen 6000.

Birkeland Bil AS – Et av Sørlandets triveligste bilverksted med fornuftige priser.

 

Ta kontakt med oss i dag

Hos oss er bilen din i trygge hender.